top of page

Column | Hoe verder?

Waar schrijf je een column over als er ogenschijnlijk niks gebeurt binnen de vereniging? Ik moest er even over nadenken, zal ik eerlijk toegeven. En bedacht me toen, dat er eigenlijk heel veel gebeurt. Je moet alleen even goed achter de schermen kijken. Letterlijk zelfs, want inmiddels is de verbouwing van de bovenverdieping van ons gebouw ‘de Kazerne’ zo goed als af. Prachtig fris opgeknapt en weer een waardige plek om onze muzieklessen te geven. Ook gaat de Jong Flora Band weer beginnen met lessen in real life en ‘gewone’ repetities, uiteraard volgens alle regels. Goede ontwikkelingen!


Toch zijn er ook veel zorgen. Zorgen over de toekomst van onze vereniging. Zorgen over het ledenaantal. Zorgen over de financiële kant van deze crisis voor onze vereniging. Want hoewel we ons heel goed beseffen dat wij als Flora Band orkesten geen vitale sector zijn of bedienen, willen we wel graag blijven bestaan. En de inkomsten die wij mislopen, zijn niet mis. Want het leeuwendeel van onze inkomsten komt voort uit onze optredens, die nu vanwege het verbod op evenementen niet doorgaan.


Ook dus zorgen over hoe nu verder, de titel zegt het al. Langzaamaan worden er veel zaken weer opengesteld en was er ook goed nieuws voor sportscholen en sauna’s, die per 1 juli weer open mogen in plaats van pas 1 september. Aan de kant van koren en muziekverenigingen is het echter stil en verwarrend. Want we zijn een culturele instelling, mogen we dan weer open zoals de regels zeggen met 30 mensen per 1 juni? Nee, want we doen iets met blaasinstrumenten en dan zit je met die aerosolen. Die blazen we de lucht in en dat is levensgevaarlijk. Of toch niet? Niemand weet het precies en elke viroloog zegt wat anders. Verwarrend en frustrerend en we willen niets liever dan weer gaan repeteren, maar dan wel gezond en zonder een Rijnsburgse corona-uitbraak te veroorzaken. Tegelijk zijn er leden die aangeven dat even niets wel erg lekker is en dat die rust gauw went. En dat moeten we niet hebben, want dan gaat onze vereniging op zijn gat! We willen weer beginnen, zodat ook deze leden weer weten wat ze missen!

Gelukkig hebben we een klein (financieel) steuntje in de rug gehad, door middel van de vele donaties voor de Anjeractie. Hartelijk dank als u of jij hiervoor hebt gedoneerd en ik hoop dat u ons snel weer hoort spelen! Met passie, maar zonder aerosolen…337 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

OPROEP!

bottom of page