top of page

In memoriam | Wim van der GugtenMet grote droefheid hebben wij vernomen dat op 13 april 2020 onze ere-voorzitter Willem van der Gugten is overleden in de leeftijd van 80 jaar.

Wim is van grote waarde geweest voor onze vereniging, de Flora Band orkesten. Lang geleden als een van de grondleggers van Tamboer- & Trompetterkorps Wilhelmina, daarna aan de basis van de Flora Band. Wim had in militaire dienst veel muzikale ervaring opgedaan als tamboer en kon deze ervaring meenemen naar het Rijnsburgse. Wim had veel connecties in het dorp en samen zijn broer Cor betrok hij Maarten Verhoef en Wim Meijvogel erbij. De muziek in Rijnsburg was een feit.

Wim was zeer actief binnen onze vereniging. Zo kwam er na vele omzwervingen een eigen gebouw, waar Wim voorzitter en kartrekker was van de bouwvereniging. Gebouwd door en voor eigen leden werd door Wim in 1984 het gebouw, de trots van de vereniging, ‘de Kazerne’ onthuld. In 1995 volgde de aanbouw, waarbij Wim opnieuw kartrekker was. Het gebouw en de vereniging waren zijn trots.

Wim was als tambour-maître jarenlang hét gezicht van de band. Maar ook buiten de optredens om was Wim actief. Hij was voorzitter, fondsenwerver en aanjager. De club kon altijd mooier en beter. Als er beslissingen gemaakt moesten worden, was Wim soms niet de makkelijkste maar men kon er bij hem van op aan; hij handelde altijd in het belang van zijn Flora Band.

De tijd van steeds meer dingen uit handen geven eindigde met het neerleggen van zijn laatste taak, voorzitter van het hoofdbestuur. Uiteraard wilde de vereniging een man als Wim eren naar zijn werk en zo werd hij in 2005 benoemd als erevoorzitter van zijn Flora Band orkesten.

Typerend voor Wim zijn liefde voor zijn vereniging is zijn trots, toen de Flora Band in 2017 wereldkampioen werd op het onderdeel Mars in de hoogste divisie op het WMC. Trots als een pauw ging hij met het veroverde vaandel op de foto. Ook de foto’s die zijn kamer in de Wilbert sierde, lieten zijn liefde zien voor zijn Flora Band.

Als vereniging herinneren wij Wim als een gezellige, daadkrachtige en zeer betrokken verenigingsman. We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte met dit verlies.

241 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page