top of page

Triomfen, Toewijding en Toasts: Terugblik op de Nieuwjaarsreceptie van Flora Band orkesten

Op zaterdag 6 januari werd in het verenigingsgebouw van de Flora Band orkesten de traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden. Het was een prachtig moment om gezamenlijk te toosten op het nieuwe jaar, terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken op wat 2024 voor onze vereniging in petto heeft. Bovendien werden enkele belangrijke personen binnen onze vereniging in het zonnetje gezet.


Benoeming erelid

De benoeming tot erelid van Stephen van den Bosch was extra speciaal, en voor hem voelde het als een bekroning op de vele jaren van toewijding aan de vereniging. Stephen is al sinds 1971 lid, en gedurende deze 53 jaar heeft hij verschillende rollen vervuld, waaronder die van muzikant, choreograaf en showinstructeur. Tot afgelopen jaar was hij ook de exercitie-instructeur van zowel Jong Flora Band als Flora Band.


Zoals voorzitter Rémon Post enkele jaren geleden al in een column benadrukte, is Stephen een man met een duidelijke visie, die zich voor de volle 110% inzet en veel energie steekt in de basis van onze vereniging: de jeugd. Het aanstekelijke enthousiasme waarmee hij dit altijd heeft gedaan, is bewonderenswaardig. Bovendien had hij een helder doel voor ogen: het leveren van topprestaties.


Dankzij Stephen's toewijding heeft de vereniging enkele prachtige triomfen mogen vieren. De Jong Flora Band behaalt steevast hoge punten tijdens diverse concoursen en heeft zich meer dan eens gekroond tot Nederlands Kampioen. Een absoluut hoogtepunt is ongetwijfeld de titel 'WMC kampioen Mars' die Stephen behaalde met de Flora Band tijdens het Wereld Muziek Concours in 2017.


Vrijwilligers van het jaar

Daarnaast werden dit jaar niet één, maar twee vrijwilligers uitgeroepen tot 'vrijwilliger van het jaar'. Voorzitter Rémon Post prees de broers Arnold en Caston van der Oest vanwege hun toewijding aan onze vereniging. Beide broers zijn niet alleen actieve leden, maar ook al vele jaren betrokken als vrijwilligers. Om slechts een paar van hun vele taken en prestaties te noemen: Arnold vervult al geruime tijd de rol van bestuurslid bij de Flora Band, is al jarenlang actief als bandmanager, en speelt een cruciale rol bij de organisatie van diverse evenementen, zoals de verschillende taptoes en concerten die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Bovendien staat hij, samen met zijn broer Caston, bekend als een inspirerende kracht binnen onze vereniging.


Caston heeft de afgelopen jaren diverse functies bekleed in verschillende besturen en commissies. Zo maakte hij eerder deel uit van het hoofdbestuur en zet hij zich al jaren in voor ledenwerving en ledenbehoud. Naast zijn betrokkenheid bij de muziek onderscheidt Caston zich met zijn passie voor koken, waarbij hij herhaaldelijk heeft gezorgd dat alle muzikanten goed gevoed konden deelnemen aan optredens en evenementen.144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

OPROEP!

bottom of page