top of page

Column | Stilte

Het land ligt stil, de scholen zijn stil, de economie ligt stil, in de winkels is het stil en op straat is het stil. Geen stilte voor de storm, maar stilte voor het goede doel. Gezond blijven en het aantal besmettingen voorkomen. Ik ben persoonlijk nogal corona-moe, dus met een praatje over hoe belangrijk het is om je aan de maatregelen te houden, zal ik u even besparen. Dat hoort u al van genoeg andere mensen.

Stilte in het land betekent ook letterlijke stilte aan de Waardlaan in Rijnsburg. Want hoe veel geluid er in ‘de Kazerne’ bijna elke dag van de week te horen is, zo stil is het er nu. Geen lessen. Geen repetities. Geen solo-oefenacties van onze muzikanten. Geen drukke kwartiertjes bijpraten in de pauze, geen ‘derde helft’ aan de bar. Zoals bij heel veel sportverenigingen, muziekverenigingen en clubs, staat alles op pauze. Dat levert bij ons wel een extra hindernis op, want geen optredens, zijn ook geen inkomen… En heel veel optredens zijn al afgezegd, waaronder ook zeker de buitenlandoptredens. Maar ook ons eigen concert, ‘Flora Band orkesten – On Stage!’ moesten we cancelen. En natuurlijk zijn er in deze tijden veel ergere dingen te bedenken. Maar het is wel zuur.

De stilte biedt ook kansen. Onze lessen gaan gewoon door, ze worden gewoon via Skype gegeven. Net zo makkelijk en heel erg veilig. En de bovenverdieping van ons gebouw kan worden aangepakt door twee klussers, nu het toch leeg is. Dat was namelijk hoog tijd.

Maar verder… het is vooral heel erg saai. We missen elkaar, we missen de muziek maar we missen vooral het sociale aspect van onze vereniging. Ik kom nog vijf dagen in de week buiten om te gaan werken, heb sociaal contact met patiënten en collega’s. Mijn man daarentegen, moet het doen met mij als verbinding naar de buitenwereld. Toen hij vorige week vanuit zijn bestuursfunctie met de rest van de Flora Band bestuurders ging video-bellen. Hij leefde helemaal op, puur van het praatje en het geinen met de anderen.

Ik hoop dat we snel weer met elkaar muziek mogen maken. Dat de schade van de afgelopen weken weer in gehaald mag worden. Dat we elkaar weer mogen zien, als muziekvrienden en elkaar weer bij kunnen praten. Maar boven alles, hoop ik dat we gezond mogen blijven! Die muziek, dat zit wel goed!165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page